بر سر سفره نور (۹)
آنچه میخوانید بخش دیگری از سخنان مداح اهل بیت(ع)، حسین محمدی فام درباره قرآن است که دوشنبه شبها ارائه میشد.
تلاوتی که عامل ترفیع است گاهی هم تلنگری می زند بر تفهّم و تدبّر، تا جایی که در روایات پیامبر اکرم و ائمه معصومین(ع) از قرائتی که مقدارش بسیار و تفکر و تدبر در آن کم باشد ، نهی گردیده است.
از پیامبر گرامی اسلام (ص) نقل است :« من قراء القرآن فی اقل من ثلاث لم یفقه »کسی که قرآن را در کمتر از سه روز بخواند آن را نفهمیده است .
خانه ای که قرآن بر طاقچههای تغافل آن جا خوش کند، دیگر نه عامل عروج می شود و نه می تواند خاک و افلاک را به هم گره بزند. پیامبر اکرم (ص) فرمودند: خانه های خود را با تلاوت قرآن نورانی کنید و مانند قوم یهود و نصاری نباشید که فقط در کنیسه و کلیسا دعا می کنند و خانه ها را رها کردند. وقتی تلاوت قرآن در منزل زیاد شود اهل خانه از برکاتش بهره مند میشوند و آن خانه برای اهل آسمان میدرخشد همان طور که ستارگان آسمان برای اهل دنیا میدرخشند.
پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله و سلم مى فرماید: قال الله تبارک و تعالى : من شغله قرائه القرآن عن دعائى و مسئلتى ، اعطیته افضل ثواب الشاکرین؛اگر اشتغال به قرائت قرآن ، بنده مؤ من را از بازگویى خواستههایش در پیشگاه الهى باز دارد، خداى سبحان ، بدون درخواست ، بهترین ثواب شاکران را به چنین بنده اى عطا مىکند؛ همان گونه که خلیل حق ، حضرت ابراهیم (علیه السلام ) در هنگام شنیدن (حرقوه و انصروا الهتکم ) یا (فالقوه فى الجحیم ) از خدا چیزى طلب نکرد؛ چون مىدانست که بر آمدن حاجت او در نخواستن است : حسبى من سؤالى علمه بحالى.
اما همین قرآنی که گاهی حجاب «خواستن» و «نخواستن» میشود، عدالت را تا جایی پیش می برد که طبق روایات، کسى که با دشوارى و تمرین فراوان تکرار مىکند تا قرآن را بیاموزد و حفظ کند، پاداش او دو برابر پاداش دیگران است.
راوی میگوید شنیدم امام صادق (ع) مىگفت: کسى که آموختن قرآن بر او دشوار باشد، دو برابر پاداش مىبرد و کسى که آموختن قرآن بر او سهل و آسان است با پیشتازان گوى سبقت را ربوده است. گزیده کافى، ج۱، ص۳۴