من یک حزب اللهی ام / ۹ : حزب اللهی انصاف را رعایت میکند
از نظر شرع مقدس اسلام، انصاف از شاخه های مهم یک انسان ارزشی است که امیرالمومنین (ع) درباره اش فرموده است:
اَلانصافُ أَفضَلُ الفَضائِلِ؛ انصاف، برترین ارزشهاست. ( تصنیف غررالحکم و دررالکلم ص ۳۹۴)
حزب اللهی کسی است که نسبت به مخالفانش نیز انصاف را رعایت میکند و نسبت به مخالف نیز با عدالت رفتار میکند.
یک آیه مهم در قرآن انصاف را ترسیم کرده است که به آن از زبان رهبر انقلاب توجه میکنیم:
/// ” اگر به نام عدالتخواهی و به نام انقلابیگری، اخلاق را زیر پا بگذاریم، ضرر کردهایم؛ از خط امام منحرف شدهایم. اگر به نام انقلابیگری، به نام عدالتخواهی، به برادران خودمان، به مردم مؤمن، به کسانی که از لحاظ فکری با ما مخالفند، اما میدانیم که به اصل نظام اعتقاد دارند، به اسلام اعتقاد دارند، اهانت کردیم، آنها را مورد ایذاء و آزار قرار دادیم، از خط امام منحرف شدهایم.
/// اگر بخواهیم به نام انقلابیگری و رفتار انقلابی، امنیت را از بخشی از مردم جامعه و کشورمان سلب کنیم، از خط امام منحرف شدهایم. در کشور آراء و عقاید مختلفی وجود دارد. اگر چنانچه یک عنوان مجرمانهای بر یک حرکتی، بر یک حرفی منطبق شود، این عنوان مجرمانه البته قابل تعقیب است؛ دستگاههای موظف باید تعقیب کنند و میکنند؛ اما اگر عنوان مجرمانهای نباشد، کسی است که نمیخواهد براندازی کند، نمیخواهد خیانت کند، نمیخواهد دستور دشمن را در کشور اجرا کند، اما با سلیقهی سیاسی ما، با مذاق سیاسی ما مخالف است، ما نمیتوانیم امنیت را از او دریغ بداریم، عدالت را دریغ بداریم.
/// «و لایجرمنّکم شنئان قوم علی الّا تعدلوا». قرآن به ما دستور میدهد و میگوید: مخالفت شما با یک قومی، موجب نشود که عدالت را فرو بگذارید و فراموش کنید. «اعدلوا»؛ حتّی در مورد مخالف هم عدالت به خرج دهید. «هو اقرب للتّقوی»(مائده/۸) این عدالت، نزدیکتر به تقواست. مبادا خیال کنید تقوا این است که انسان مخالف خودش را زیر پا له کند؛ نه، عدالت ورزیدن با تقوا موافق است. همه هوشیار باشیم، همه بیدار باشیم. این بُعد هم نباید ابعاد دیگر را در سایه قرار بدهد.” (۱۳۹۰/۰۳/۱۴)
انصاف داشته باشیم. اگر مخالف ما کار خوبی کرد، همانطور که او را نقد میکنیم این بار تحسینش کنیم. دوست و دشمن را منصفانه نقد کنیم و بخاطر چند اختلاف نظر سیاسی، دستور قرآن را زیر پا نگذاریم.