مطلب سوم
در خبر از پیامبر اکرم (صلّى اللَّه علیه و آله و سلّم) نقل شده است که فرمود: «روز قیامت براى بندگان خدا در برابر هر روز از ایام عمر، بیست و چهار مخزن به تعداد ساعات شبانه روز گشوده می شود، مخزنى را باز مى کنند مى بیند پر است از نور و سرور صاحبش، با دیدن چنین صحنه اى، خوشحال و شادمان مى شود به حدّى که اگر شادى او را بین اهل جهنّم تقسیم کنند مات و مبهوت شده درد آتش را احساس نخواهند کرد، این مخزن همان ساعتى است که در آن پروردگارش را اطاعت کرده بود». «سپس مخزن دیگرى را مى گشایند، مى بیند تاریک است و گندیده و ترس آور، صاحبش با دیدن این صحنه، آنقدر ترس و زارى او را فرا مى گیرد که اگر آن را بر اهل بهشت قسمت کنند، نعمتهایش بر آنان ناخوش مى گردد، این مخزن همان ساعتى است که در آن معصیت و گناه مرتکب شده بود».
«سپس مخزن سومى را باز مى کنند، مى بیند خالى است، نه او را مسرور مى کند و نه غمگین و این همان ساعتى است که وى در آن ساعت خوابیده یا به امور مباح دنیایى مشغول بوده است در اینجا او را تأسف و پشیمانى فرا مى گیرد که چرا چنین لحظاتى را از دست داد در حالى که مى توانست آن را پر از حسناتى کند که به وصف نیایند».
«و من هذا قوله تعالى: ذلِکَ یَوْمُ التَّغابُنِ(سوره تغابن، آیه ۹) » یعنى: «و آیه شریفه قرآن نیز رساننده همین معناست، آنجا که مى فرماید: آن روز، روز پشیمانى است».
منبع: عده الداعی ابن فهد حلی