متن وصیت حضرت فاطمه زهرا (س)
حضرت علی علیه السلام روپوش از صورت حضرت فاطمه سلام الله به یک سو زد و نوشته ای را بالای سر حضرت دید که در آن نوشته شده بود:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
هذا ما اوصَت بِهِ فاطِمَهُ بِنتُ مُحَمَد صلی الله علیه و آله،اَوصَت وَ هِیَ تَشهَدُ ان لا اِلهَ اِلا الله،وَ انَّ مُحَمَّدا عَبدُهُ وَ رَسُولُهُ،وَ اَنَّ الجَنَّهَ حَقُّ،وَ النّارََ حَقُ، وَ اَنَّ السَّاعَهَ آتِیه لا رَیبَ فیها، وَ اَنَّ اللهَ یَبعَثُ مَن فِی القُبور ِ. یا عَلِی! اَنَّا فاطِمَهُ بِنتُ مُحَمَّد صلی الله علیه و آله،زَوَّجَنِیَ اللهُ مِنکَ لِاکُونَ لَکَ فِی الدّنیا وَ الآخِرَهِ،فَاَنتَ اَولی لی مِن غَیرِکَ،فَحَنِّطنی وَ کَفِّنِّی وَ غَسِّلنی بِاللَّیلِ،وَ صَلِّ عَلَیَّ،وَ ادفِنّی بِاللَّیلِ،وَ لا تُعلِم اَحَدا،وَ اَستَودِعُکَ اللهَ، وَ اقرَا عَلی وُلدِیَ السَّلامَ اِلی یَومِ القِیامَهِ.
به نام خداوند بخشنده مهربان
این آن چیزی است که فاطمه دختر حضرت محمد صلی الله علیه و آله وصیت کرده در حالی که شهادت می دهد که جز خدا معبودی نیست و اینکه محمد بنده و رسول اوست،و این که بهشت و دوزخ حق است، قیامت خواهد آمد و شک و تردیدی در آن نیست و خداوند کسانی را که در قبر ها هستند برانگیخته خواهد کرد.
ای علی!من فاطمه دختر حضرت محمد صلی الله علیه و اله هستم، خداوند مرا به همسری تو درآورد تا در دنیا و آخرت برای تو باشم، تو از دیگران نسبت به من شایسته تری، مرا در شب حنوط و کفن کن و غسل بده و بر من نماز بگزار و شبانه دفن کن و هیچ کس را آگاه نکن، تو را به خدا سپردم و سلام و درود مرا به فرزندانم تا روز قیامت برسان!
——————————-
ابی عبدالله از پدرانش روایت کرده که فرمود: چون فاطمه (س) به حال احتضار رسید، وصیت کرد به علی(ع) پس گفت: چون من مردم، تو مرا غسل ده و تجهیز کن مرا و نماز بگذار برایم و مرا در قبرم بگذار در لحد من و خاک روی قبرم بریز و قبرم را تسویه کن و بنشین نزد سر من، روبرویم و بسبار تلاوت قرآن کن و دعا بخوان زیرا که این ساعت احتیاج دارد میت به انس گرفتن با زنده ها و من تو را به خدای تعالی می سپارم و وصیت می کنم تو را به نیکی کردن در حق فرزندانم.
پس ام کلثوم (ممکن است مراد حضرت زینب(س) باشد) را به خود چسبانید و گفت: چون به حد بلوغ رسید آنچه که در منزل است مخصوص به او است. پس خدا یاور او است.
چون وفات یافت امیرمومنان، آنچه را که گفته بود به جای آورد و او را در شب دفن نمود.
منابع
– جُنهُ العاصمه؛ در بیان حالات و وقایع بعد از – رحلت پیامبر(ص)؛ ص ۶۵۸
– بحارالانوار؛ ج ۸۲؛ ص ۲۷
– بیت الاحزان؛ ص ۱۷۷
مقتل خوارزمی، ص ۸۵
بحار الانوار، ج۴۳، ص ۲۱۴
برگرفته از کتاب “درسنامه فاطمی”
نویسنده: مجید جعفرپور
ناشر: بیت الاحزان
الکافی،ج۱،ص۲۴۱
ینابیع المعاجز،ص۱۳۱
بحارالانوار ،ج۲۶،ص۴۱