بر سر سفره نور (۸)
آنچه میخوانید بخش دیگری از سخنان مداح اهل بیت(ع)، حسین محمدی فام درباره قرآن است که دوشنبه شبها ارائه میشد.
تلاوت قرآن
تقوا که خود، در قاموس «تقرب»، حرف اول را میزند و در قیل و قال نفس، جرأت قد افراشتن ندارد، وقتی پای قرآن به میان میآید مقام خود را به تلاوت قرآن میدهد و این قرآن میشود اصلی ترین سفارش رسول و اصرار امام. تا جایی که قرآن هم به آن اذعان می کند.
تلاوت قرآن
تقوا که خود، در قاموس «تقرب»، حرف اول را میزند و در قیل و قال نفس، جرأت قد افراشتن ندارد، وقتی پای قرآن به میان میآید مقام خود را به تلاوت قرآن میدهد و این قرآن میشود اصلی ترین سفارش رسول و اصرار امام. تا جایی که قرآن هم به آن اذعان می کند:
فاقروا ما تیسر من القرآن ؛ پس آنچه میسر است از قرآن را بخوانید. « سوره مزمل آیه ۳۰»
ان الذین یتلون کتاب الله و اقام الصلوه وانفقوا مما رزقناهم سرا و علانیه یرجون تجره لن تبور؛همانا کسانی که کتاب خدا را تلاوت میکنند و نماز برپا داشته و از آنچه به ایشان روزی دادهایم در نهان و آشکار انفاق کرده است به تجارتی امید بسته است که هرگز زوال نمیپذیرد. «سوره فاطر آیه ۲۹»
ابوذر (رضوان الله علیه ) از رسول اکرم صلى الله علیه و آله درخواست نصیحت کرد . آن حضرت فرمودند: تو را به تقواى الهى که سرآمد همه امور است سفارش مىکنم .. ابوذر گفت : مرا بیشتر نصیحت کنید . آن حضرت فرمودند: بر تو باد به تلاوت قرآن و کثرت یاد خدا؛ زیرا تلاوت قرآن ، عامل یاد تو در ملکوت و مایه نورانى شدن تو در زمین است: اوصیک بتقوى الله فانه رأس الأمر کله . قلت : زدنى . قال : علیک بتلاوه القرآن و ذکر الله کثیرا فانه ذکر لک فى السماء و نور لک فى الاءرض.
قرآن که خود ذکر خداست و یکى از القاب آن نیز ذکراست پیروان خود را در ملکوت بلند آوازه و در زمین نورانى مىکند .
حضرت امام رضا (علیه السلام ) مىفرماید: ینبغى للرجل اذا أصبح أن یقرأ بعد التعقیب خمسین آیه،بر هر کسی شایسته است که بعد از تعقیبات نماز صبح پنجاه آیه بخواند.
از امام صادق علیه السلام روایت است که فرمودند :«القرآن عهد الله الی خلقه فقد ینبغی للمرء المسلم ان ینظر فی عهده و ان یقرا فی کل یوم خمسین آیه » قرآ ن کریم ، پیمان خداوند با مردم است و برای هر مسلمانی سزاواراین است که از این پیمان خداوند، روزی پنجاه آیه بخواند .
مطلوبیت تلاوت قرآن محدود به پنجاه آیه در روز نیست و آنچه در برخى روایات آمده که در هر روز پنجاه آیه تلاوت کنید بیان حد نهایى نیست ؛ بلکه منظور این است که دست کم قرائت پنجاه آیه پس از نماز صبح مطلوب است.